JellyPages.com

~ Follower ~

Sunday, September 01, 2013

31 May 2013 ~ Mina's Wedding ~




guys. before i forgot . about si Mina . alhamdulillah . dia dah selamat di Ijabkabulkan on 31st May . sehari sebelum Gawai . senang lah nak ingat anniversary kan . sehari sebelom gawai . ahah . Congrats ye awek . even aku sedih kau tinggalkan janji single sama dengan aku until sudah . ahaha . ayat taching ni . ahaha .  just a simple and nice wedding , ramai seyh datang . aku ni kira jadi bridesmaid lah konon tadi . aku sampai je semua terus tarik aku masuk bilik check si pengantin . aku jugak kena teman keluar. ahaha . 

ehem . orang nak akad nikah, aku and chin menggila .. thats what bestfriend for .. have fun anywhere aytime. 




Mina salam bapak mentua . uww uww ~ Untong aaa .


isnt she's pretty. terserlah cahaya kegembiraan kan sayang ~ 

gamba serious. 
tak lama lepas tu keluar tangan arnab tunjok peace. tah pape . ahah . 
niway . Congrats Both of you . semoga berkekalan and bahagia hingga ke akhir hayat. and you mimith dont mess with my girl or i will mess u up !  aha . warning awal ni ! 



le chin ~ 



eyh . gamba aku . no komen . cute lah orang tengah tu . ahahah . PUHLISSS ~ jangan jeles yaww. ahaha




berseronok selagi mampu . sampai ke petang . aa. orang dah jadi bini orang .susah nak begini lagi nanti kan. 

 Tahniah dear ~ bila nak ada baby ? ahahahha . uuw uww~ 

Last last dah penat menggila . semua dah penat . balik aaa lagi . apa lagi . ahaha a. 
and now may i present gwiyomi tak jadi dari kitorang ~ 



the end ~ HAPPY ENDING ~ !

What i learn today ?

 Friends are there for each other no matter how many ups and downs you have with each other . A friend loves you no matter in what condition you are.


Saturday, May 05, 2012

Yang Sekian Lama

ohayok bloggy , :) long time no meet . long time no see. long time no write lor . ehek . i miss you a lot . dah makin jarang update . great news . tadaaaa. sekarang ni LI (praktikal) at SESCO Dalat . hehe. feel proud when dapat gelaran STAFF SESCO . but now dah minggu ke 5. 3 weeks lagi sebelum habis . huhue. baru je start mengecapi kegembiraan di sana. haha . serious, kalau alam pekerjaan best mcm ni and much relax than student life. aku lebih pilih kerja. ahaha. mudah kan . dapat belajar mcm2 even first rasa kekok .

...NEXT..

bad thing meyh . since aku balik ni mak kata aku ni pelik sangat . makin manja. hahaa. biasalah . berkurun dok tempat org .balik mesti aa rindu . nanti balik sana nnti xdpt nak manja manja. ahahahha. oh oh . bad thing is next week mak xda . for whole week . pergi meeting kat KUCHING . meow meow ~ huhue. jaoh kan . sedih lah . sapa nak hantar nak ambik time keja nnti . kalau nak jalan . hadoi . tak larat eden. huhuhuhe. rela bertapa je kat opis tu seminggu minggu . waaaa ~ MAKKKK! xyah aaa pergi kuching tuuu . persetankan kursus meeting or watso ever tuu . nangis nangis . huhue.sedih aa gini . *sob sob sob*

akibat sedih yang melampau so post ni pun terpaksa di akhirkan sekarang juga.


TAMAT YA HABIBI YA MAULANA ~ 



What i learn today ?

 Kawan pun ada batasnya , lebih lebih lagi bila yang berlainan jantina. better watch out !! DAMN ~

Wednesday, December 14, 2011

hari WEDNESDAY!

okay saja nak type untuk lepas geram plus berlagak campur bersedih .  haha.
fristly hari ni aku bangun lmbat plus xde air weehh . macam *grrr* je .
seperti biasa selsema jadi teman sejati aku kemana sahaja. oh oh .
nak tahu hari nie lab ada personal test . alaa ~ test kemahiran konon konon .
tapi serius debar weh . igt senang pe. nak tahu buat service ape? natang ni weh !!!!


lebih kurang aa ni . *curik ari tenet* yg ori warna putih .


aku menggigil kot tadi . dah cabut undi.
aku dapat no 3 . tapi . then aku jahat aku mintak tuka dgn membe aku tadi. nasib dia kasi.
so dpt lh no 18. woohooo !
nasib semua elok just tadi kena gelak kaw kaw aa sebab gigil n gelabah yg amat .
tapi alhamdulillah dapat safety FULL MARK weh ! kau ada ? xdaa ~ hahaha.

ok bye ! tu je nak dibanggakan sebenarnya. esok aku tak tahu apa lagi kejutan kena buat dalam lab.



What i learn today ? 
 Jika rasa kita hebat dari segi amalan kita,perbuatan kita,akhlak kita atau apa yang kita miliki berbanding dengan orang,berhati-hatilah kerana perasaan itu akan mengundang riak dan takbur.

Sunday, November 13, 2011

follower yang extra special =) tahniah !

pusing kiri pusing kanan. and nak buat announcement nieh... k first . bukan nak bangga or wat . im just budak baru belajar blogging .* baru ke ?* haha
and its an honour ada follower yg dh cecah 1++ . hehehe. niway . for the first one special for the 100th... the lucky one is MR..

I n F o K l A s i K
*dah lama dah follow tapi dah busy . baru skrg ada time nak spent lame lame kat blog.. maaf ye...



and the next one is budak comey

mRs sepet_K u K u

bertuah kot no cantik 111. ye lah dua tiga hari ni org dok kecoh pasal 11.11.11.. alaa. tarikh special tahun ni ... untunglah . heheh. ape ape pun . yg laen pun special . serius ni ta tipu .. semua sama je. hehehe.. ok .no hurt feeling taw... jgn maraaaah ~ nnti cept tuaaa ..


What i learn today ? 
hargai semua orang di sekeliling dan di internet ,.. hahaa ♥







Saturday, March 19, 2011

150 Juta


Untuk kali keseratus lima puluh juta.Mereka tanyakan engkau soalan yang sama.
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”

“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu.Di depan semua engkau tarik tangan aku.Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu.Sambil ketawa engkau bilang satu per satu.
Dia mungkin bengis seperti singa

Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas, jujur apa adanya

Aku lagi kenal dia
Dah lebih seratus lima puluh juta kali.Aku pesan padamu apa yang bakal jadi.Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi.Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi.Di setiap seratus lima puluh jutanya.Aku pun dalam hati semacam tak percaya.Apa kau lihat pada aku jujurkan saja.Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata.
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau salahnya saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita.Bahagia kita rasa.Biar tak dipercaya.Peduli orang kata.Baju ronyok tak apa.Asal pakai selesa.Berkilau tak bermakna.Kalau hati tak ada.Aku lebih bengis dari sang naga.Tapi bisa nangis semata demi cinta.Suaraku keras tak berbahasa.Kerna aku rimas gedik mengada-ngada.Aku mudah baran tidak semena.Mana boleh tahan angin cemburu buta.Dan aku sengaja tunjuk keras kepala.Aku punya manja, kau saja boleh rasa.Rahsia kita berdua..

Thursday, December 16, 2010

hanya TAYLOR SWIFT


MINE



FOREVER and ALWAYS


Saturday, May 01, 2010

PKA II (Civil Family)



LALA punya kerja.


PKA II (in memory)