JellyPages.com

~ Follower ~

Wednesday, December 14, 2011

hari WEDNESDAY!

okay saja nak type untuk lepas geram plus berlagak campur bersedih .  haha.
fristly hari ni aku bangun lmbat plus xde air weehh . macam *grrr* je .
seperti biasa selsema jadi teman sejati aku kemana sahaja. oh oh .
nak tahu hari nie lab ada personal test . alaa ~ test kemahiran konon konon .
tapi serius debar weh . igt senang pe. nak tahu buat service ape? natang ni weh !!!!


lebih kurang aa ni . *curik ari tenet* yg ori warna putih .


aku menggigil kot tadi . dah cabut undi.
aku dapat no 3 . tapi . then aku jahat aku mintak tuka dgn membe aku tadi. nasib dia kasi.
so dpt lh no 18. woohooo !
nasib semua elok just tadi kena gelak kaw kaw aa sebab gigil n gelabah yg amat .
tapi alhamdulillah dapat safety FULL MARK weh ! kau ada ? xdaa ~ hahaha.

ok bye ! tu je nak dibanggakan sebenarnya. esok aku tak tahu apa lagi kejutan kena buat dalam lab.



What i learn today ? 
 Jika rasa kita hebat dari segi amalan kita,perbuatan kita,akhlak kita atau apa yang kita miliki berbanding dengan orang,berhati-hatilah kerana perasaan itu akan mengundang riak dan takbur.

Sunday, November 13, 2011

follower yang extra special =) tahniah !

pusing kiri pusing kanan. and nak buat announcement nieh... k first . bukan nak bangga or wat . im just budak baru belajar blogging .* baru ke ?* haha
and its an honour ada follower yg dh cecah 1++ . hehehe. niway . for the first one special for the 100th... the lucky one is MR..

I n F o K l A s i K
*dah lama dah follow tapi dah busy . baru skrg ada time nak spent lame lame kat blog.. maaf ye...



and the next one is budak comey

mRs sepet_K u K u

bertuah kot no cantik 111. ye lah dua tiga hari ni org dok kecoh pasal 11.11.11.. alaa. tarikh special tahun ni ... untunglah . heheh. ape ape pun . yg laen pun special . serius ni ta tipu .. semua sama je. hehehe.. ok .no hurt feeling taw... jgn maraaaah ~ nnti cept tuaaa ..


What i learn today ? 
hargai semua orang di sekeliling dan di internet ,.. hahaa ♥







Saturday, March 19, 2011

150 Juta


Untuk kali keseratus lima puluh juta.Mereka tanyakan engkau soalan yang sama.
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”

“Apa kau buta, apa kau pura-pura suka”
Di seratus lima puluh juta kali itu.Di depan semua engkau tarik tangan aku.Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu.Sambil ketawa engkau bilang satu per satu.
Dia mungkin bengis seperti singa

Tapi dia nangis tonton cerita Korea
Dia mungkin keras bila bersuara
Tapi dia jelas, jujur apa adanya

Aku lagi kenal dia
Dah lebih seratus lima puluh juta kali.Aku pesan padamu apa yang bakal jadi.Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi.Engkau sangat manis, aku ini pula dawai besi.Di setiap seratus lima puluh jutanya.Aku pun dalam hati semacam tak percaya.Apa kau lihat pada aku jujurkan saja.Terus kau cubit dagu aku, sambil berkata.
“sayang mungkin baran tak kira masa
tapi sayang tahan kalau salahnya saya
sayang mungkin saja keras kepala
tapi sayang manja bila kita berdua–

saya kenal sayang saya”
Buat apa dicerita.Bahagia kita rasa.Biar tak dipercaya.Peduli orang kata.Baju ronyok tak apa.Asal pakai selesa.Berkilau tak bermakna.Kalau hati tak ada.Aku lebih bengis dari sang naga.Tapi bisa nangis semata demi cinta.Suaraku keras tak berbahasa.Kerna aku rimas gedik mengada-ngada.Aku mudah baran tidak semena.Mana boleh tahan angin cemburu buta.Dan aku sengaja tunjuk keras kepala.Aku punya manja, kau saja boleh rasa.Rahsia kita berdua..